Dělníci jednali v Litvínově

28.02.2011 23:05


 

 

Schůze krajské organizace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Ústeckého kraje se uskutečnila v neděli v Litvínově. Zúčastnil se jí také předseda strany Tomáš Vandas, místopředsedové Jiří Štěpánek a Petr Kotáb a předseda Republikové smírčí a rozhodčí komise DSSS Jiří Petřivalský. Dělnickou mládež (DM) na poradě zastupovala její místopředsedkyně Lucie Šlégrová.
Po zahájení jednání byla zvolena nová krajská rada ve složení: Petr Kotáb – předseda KR, Michal Kašpar – místopředseda KR, Lucie Šlégrová – tajemník KR, Anna Holešinská – člen KR a František Novobilský – člen KR.
Poté již následoval proslov předsedy DSSS Tomáše Vandase, který přítomným členům přiblížil připravovanou činnost a aktivity strany pro nadcházející období. Zodpověděl také mnoho dotazů, které mu byly položeny.
Lucie Šlégrová následně všechny seznámila také s chystanými aktivitami, které připravují aktivisté DM v Ústeckém kraji. Kromě spuštění vlastních krajských webových stránek a různých poznávacích výletů půjde o veřejně prospěšné aktivity, kdy se členové DM chystají zapojit například do pomoci ve zvířecích útulcích.
Petr Kotáb informoval o připravované letákové akci DSSS v Ústeckém kraji, která bude zaměřena proti vykořisťování zaměstnanců a která naváže na obdobnou, veřejností velmi pozitivně vnímanou, loňskou aktivitu.
Následovalo vyřešení některých nutných administrativních záležitostí, týkajících se mimo jiného i dalšího fungování krajských webových stránek DSSS, a poté byla schválena výroba nového typu propagačních materiálů, které budou veřejnosti poprvé představeny na plánovaném shromáždění DSSS v Novém Bydžově. Byla projednána také činnost jednotlivých místních organizací v kraji.
Jako host se schůze zúčastnil předseda občanského sdružení Pomáhat a chránit Marek Hirato, který vystoupil s přednáškou na téma občanská práva.
Poté následovala diskuse, ve které mimo jiného padlo i mnoho podnětných návrhů na vylepšení činnosti DSSS v Ústeckém kraji. Této části porady se zúčastnili i příznivci DSSS z Litvínova a blízkého okolí, kteří přislíbili, že spolupráce, která byla před časem úspěšně navázána, bude i nadále pokračovat. Po čtyřech hodinách byla nakonec krajská schůze ukončena a její účastníci se rozjeli do svých domovů.

Tiskový odbor DSSS Sever