Sraz extrémistů

19.05.2011 21:21

 

   V neděli 8. května se opět sešli „extrémisté“, tentokrát v Mostě. Sraz byl naplánován na půl devátou u místního vlakového nádraží. Již od osmé hodiny se začaly scházet hloučky radikálů, extrémistů a nacionalistů.

S blížícím se srazem a příchodem extremistů se na místě soustředilo také mnoho zvědavců, odpůrců nacionalismu i pracovníků Českých drah. Sešli jsme se ve velkém množství a následně jsme pokračovali směr Šibeník za cílem vyčistit naše město od špíny a odpadu, kterého je zde velmi mnoho.

Špína byla opravdu v každém rohu, u každého stromu i na každé lavičce. Po dlouhém úsilí, dřině a potu se však zdařilo částečně vymítit tento bordel z našeho města. Člověk by nevěřil, kolik se tohoto odpadu všude na kopci Šibeník nachází. Proto nás také nazývají extrémisty. Čistíme totiž naše města od špíny a odpadu. Navzdory velkému množství zvědavců a skupinám odpůrců se náš sraz obešel bez doprovodu Policie České Republiky a bez potyček s odpůrci nacionalismu.

Svítilo slunce a všude okolo nás byla spousta rozkvetlé zeleně. Tuto idylku kazil silný zápach tlejícího odpadu. A však neděli 8. května někteří z nás pojali oddychově a pletli z pampelišek věnce, někteří usilovně pracovali.

Naše akce byla velice úspěšná. Čištěním kopce Šibeník se naplnilo několik pytlů odpadků krabicemi od levného vína, lahvemi od piva a jiných nápojů, zátkami a spoustou papírů, nepočítaje doslova hromady cigaretových nedopalků. A že jich tam bylo.

No není v našem městě opět krásně?!

 

 

Michal Kašpar

 

místopředseda KR DSSS Ústeckého kraje a člen DM Sever


 

 

Fotogalerie: Sraz extrémistů